Τι είναι ο ορείχαλκος?

Ο ορείχαλκος είναι κράμα χαλκούψευδαργύρου, που χρησιμοποιείται από την ελληνιστική εποχή μέχρι τις ημέρες μας σε πάρα πολλές εφαρμογές, μεταξύ άλλων και στην κατασκευή κοσμημάτων.

Ο ορείχαλκος αναφέρεται σε ορισμένα αρχαία ελληνικά κείμενα, αλλά δεν είναι εξακριβωμένο κατά πόσο ο όρος αυτός ανταποκρίνονταν πράγματι σε κράμα χαλκού-ψευδαργύρου.

Επιχρυσωμένος ορείχαλκος

1. Τι εννοείτε όταν λέτε ότι τα κοσμήματα είναι επιχρυσωμένα;

Η επιχρύσωση είναι η επικάλυψη μεταλλικού αντικειμένου με χρυσό.

Όχι. Τα επιχρυσωμένα κοσμήματα για το λόγο ότι το χρώματα τους οφείλεται σε κάποια επίστρωση, με την καθημερινή χρήση κάποια στιγμή χάνεται. Ωστόσο τα κοσμήματα απο ορείχαλκο με διπλή επιμετάλλωση, αντέχουν αρκετά και δεν προκαλούν αλλεργιές

Για να κρατήσουμε το επιχρύσωμα στα κοσμήματα μας για αρκετό καιρό, αρκεί αρχικά να τα φροντίζουμε και να τα φυλάσουμε ιδανικά σε κάποιο κουτάκι όταν δεν τα φοράμε για μην έρχονται σε επαφή με τη σκόνη.Επίσης καλό θα ήταν να μην τα φέρνουμε σε επαφή  με νερό, κολώνιες, κρέμες κ.α.

 

Καθαρισμός και προστασία

Για να επαναφέρετε την γυαλάδα, καλύψτε το μέταλλο με οδοντόκρεμα,  τρίψτε για 2 με 3 λεπτά και ξεπλύντε το. Για επίμονους λεκέδες ή πολύπλοκα σχέδια με αυλάκια χρησιμοποιήστε μια παλιά μαλακή οδοντόβουρτσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *